ICT training
3 MIN READ

Als trainer bij ICTZaakwaarnemer aan de slag: een dag uit het leven van Nassim

Bij ICTZaakwaarnemer staat de groei van ons personeel centraal. De wensen van onze ICT-collega’s komen op de eerste plaats. Volgens ons is dat de beste manier om hen te helpen groeien. Om te groeien moet de je je kennis verbreden. Wie daar verantwoordelijk voor zijn? Onze trainers, zoals Nassim.

Trainer rechtstreeks uit het werkveld

De trainers waarmee wij samenwerken, komen rechtstreeks uit het werkveld. Zij zijn ieder gespecialiseerd in hun vakgebied en vinden het leuk om deze passie met anderen te delen. Neem Nassim. Hij werkt als Microsoft 365 Consultant en houdt zich dagelijks bezig met de nieuwste Cloud technologieën en certificeringen. “Daarnaast ben ik eigenaar en IT Trainer van mijn pas opgezette initiatief; ‘ICT’er van de Toekomst’.” Om de beste trainingen te verzorgen, is ook hij dagelijks bezig met deze recente stromingen binnen de Microsoft Cloud. Leuk feitje? Nassim is dankzij ICTZaakwaarnemer begonnen aan het behalen van certificaten en heeft zo meer 8 certificeringen op zijn naam gezet.

Waarom wij graag met Nassim samenwerken? Een van de redenen is dat Nassim zelf een jonge ICT’er is die heel begaan is met zijn studenten. Hij staat altijd voor ze klaar en spreekt dezelfde taal. Volgens ons een gouden combinatie.

Welke trainingen geeft Nassim?

Voor ICTZaakwaarnemer verzorgt Nassim trainingen over diverse Microsoft Certificeringen. Denk hierbij aan:

Maar dat is niet alles. Naast trainingen over certificeringen, geeft hij ook trainingen aan onze medewerkers over belangrijke onderwerpen om te starten in de ICT zoals bijvoorbeeld:

Waarom deze trainingen zo belangrijk zijn? Het is van essentieel belang dat IT-professionals een fundamenteel inzicht hebben van de diverse Microsoft Certificeringen. Dit heeft namelijk een grote impact op de carrière van IT’ers.

Groeipaden uitstippelen

Naast de certificering-strainingen helpt Nassim ICTZaakwaarnemer ook met de groeipaden en de leerwegen voor de IT-professionals. Hij bedacht een aangeraden groeipad die de IT’ers als leidraad kunnen gebruiken. In dit leerpad staat verwerkt hoe elke specialist zich eerst de fundamentele certificeringen eigen kan maken om zich vervolgens te specialiseren in een van de 2 mogelijke paden: Azure of de Modern Workplace. In een volgende blog zal Nassim hier dieper op ingaan.

Noodzaak van trainingen

We weten nu welke trainingen Nassim verzorgt, maar waarom is hij er eigenlijk mee begonnen? “Voordat ik begon met trainingen, merkte ik dat men vaak aanliep tegen het probleem om naast hun (fulltime) baan nog te leren voor een certificering. Ik wilde graag mensen helpen om het leren en de stap ernaartoe makkelijker te maken en dat doen we nu door klassikale trainingen te verzorgen. Daarbij begeleiden we onze trainees goed door op maat gemaakt schema: een goede houvast voor elke individu. Veel ICT’ers willen verder groeien in hun carrière en certificaten zijn essentieel om de kennis te vergroten en om meer uitdagende werkzaamheden uit te mogen voeren voor je werkgever.”

Bij de vierweekse planningen besteden wij extra persoonlijke aandacht aan de deelnemers van de training. Zo voorziet de planning studiebijeenkomsten die iedere week gehouden worden. Dit is een gelegenheid om eventuele vragen te stellen waar IT’ers tegenaan lopen gedurende voorbereiding.

Wat zeggen de IT’ers zelf?

Veel IT’ers van ICTZaakwaarnemer hebben ondertussen de trainingen en de gehele planning van Nassim gevolgd en als positief ervaren. Zij zijn inmiddels dan ook al gecertificeerd! Wat zeggen ze hier zelf over?

“Nassim geeft kwalitatieve trainingen waar je tot aan het einde van de begeleiding wat aan hebt om te slagen. Hij was erg betrokken en gaf een vertrouwd gevoel!”Kerim Kara | IT Support Engineer bij ICTZaakwaarnemer

“Nassim geeft naast zijn goede trainingen ook advies over hoe je het best stappen kan maken in je IT-carrière. Dankzij zijn begeleiding en leerzame klassikale cursus heb ik mijn MS-900 behaald. ”Sayed Elahi | ICT-medewerker bij ICTZaakwaarnemer

“Nassim geeft op een leerzame wijze de Microsoft-trainingen. Zijn kennis varieert over verschillende Microsoft onderdelen. Daarnaast is er genoeg tijd voor persoonlijke vragen, ook na werktijden.” Omar Galal | ICT Officer bij ICTZaakwaarnemer

Nassim vertelt later graag nog meer. Dan is het tijd om dieper in te gaan op verschillende certificeringen. Denk aan MS-900, AZ-900 en MD-100, maar ook certificeringen die nu extra interessant zijn, zoals MS-100/101 en de Security certificeringen zoals SC-300 en SC-400.

 

Even bellen? Dan leggen we je graag alles uit zodat je weet wat je van ons kan verwachten.

Begin nu een gesprek!