Onze ICT vacatures

Applicatiebeheerder vacatures

Ben jij een ICT-specialist in hart en nieren die zonder aarzeling de verantwoordelijkheid voor applicaties op zich neemt? Ken jij alle ins en outs rondom applicaties en ben je op zoek naar een uitdagende baan? Dan ben je bij ICTZaakwaarnemer aan het juiste adres.

Jamilla del Prado

Jamilla del Prado

Jouw recruiter

Applicatiebeheerder

IconLeiden Icon €2750,- en €4000,- p/m Icon 40 uur per week
Bekijk nu
Open filters ⤵
Filters
Afstand
Categorie
Opleiding
X Reset filters

Wij helpen jou als applicatiebeheerder aan de vacature die het beste bij jou past. Door ons grote bestand met vacatures, hebben we altijd de geschikte vacature voor jou. Dus ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als applicatiebeheerder? Check dan snel onze vacatures!

Wat doet een applicatiebeheerder?

Als applicatiebeheerder draag jij de verantwoordelijkheid voor het beheer van alle softwaretoepassingen binnen een bedrijf. Dit houdt in dat je dagelijks bezig bent met het installeren en upgraden van software. Ook valt het dagelijks onderhoud hiervan binnen je takenpakket. Jij past je kennis toe door te kijken op welke manier een bedrijf zijn activiteiten kan verbeteren op basis van applicaties. Waar de functie van applicatiebeheerder eerst alleen het technische omvatte, komt er nu ook het functionele beheer van een applicatie bij kijken.

Een functionele applicatiebeheerder wordt vooral gezien als aanspreekpunt van de eindgebruiker. Mocht er iets niet duidelijk zijn of er wordt een foutmelding gegeven, dan ben jij de redder in nood. Als applicatiebeheerder moet je flexibel, verantwoordelijk en ordelijk zijn. Ben je dat? Check dan snel de vacatures.

Wat is het salaris van een applicatiebeheerder?

Het salaris van een applicatiebeheerder hangt af van je opleidings- en ervaringsniveau. Maar in Nederland is het gemiddelde salaris van een applicatiebeheerder € 3.650 euro bruto per maand. Heb je nog weinig ervaring als applicatiebeheerder? Verwacht dan een bruto salaris van rond de € 2.800 euro per maand. Ben je meer ervaren en mag je jezelf een ICT-expert noemen? Verwacht dan een bruto salaris van ongeveer € 4.200 per maand. Afhankelijk of je graag nog een auto ernaast wil rijden of dat je die zelf al hebt.

Hoe word je applicatiebeheerder?

Applicatiebeheerder word je niet zomaar, een opleiding is hiervoor zeker vereist. Er bestaat een mbo-opleiding tot applicatiebeheerder. Alleen worden er voor veel functies een hbo-opleiding gevraagd. De hbo-opleidingen informatiekunde en business & IT management bieden een goede basis om aan de slag te gaan als applicatiebeheerder. Ook kun je een andere route volgen. Wanneer je start als ICT support medewerker, kun je jezelf cerftificeren om applicatiebeheerder te worden.

Wanneer je een studie hebt afgerond om applicatiebeheerder te worden, hoef je natuurlijk nog niet te zijn uitgeleerd. Wanneer je aan de slag gaat via ICTZaakwaarnemer, zijn er nog talloze groeimogelijkheden. Zo kun je extra certificaten halen om je te specialiseren in bepaalde software of applicaties. Neem bijvoorbeeld ITIL-certificaten, of specifieke diploma’s zoals MD-101. Daarnaast is het mogelijk om via ICTZaakwaarnemer een traineeship te volgen. Dit traineeship leidt jou op tot applicatiebeheerder door middel van de juiste cursussen en begeleiding.

Aan de slag als applicatiebeheerder via ICTZaakwaarnemer

Wil jij aan de slag als applicatiebeheerder via ICTZaakwaarnemer? Dan komen daar naast een baan die bij je past, nog enkele voordelen kijken. Zo kun je bij ons rekenen op:

Zie jij het wel zitten om je handen uit de mouwen te steken en als applicatiebeheerder aan de slag te gaan? Ga op zoek naar de juiste vacature voor jou of neem contact met ons op! Wij kunnen namelijk iedereen helpen om aan de slag te gaan als ICT-specialist.

Even bellen? Dan leggen we je graag alles uit zodat je weet wat je van ons kan verwachten.

Begin nu een gesprek!