3 MIN READ

De all time favoriete games van… (deel 2)

Op een efficiënte en effectieve manier de gebruikers ondersteunen bij het gebruik van IT-services

Geplaatst door Hessel Mudde op 28 januari 2020

Neem contact op met Hessel Mudde:

Een nieuw format op onze blog: ‘De all time favoriete games van…’. In deze serie komen onze collega’s aan het woord en vertellen zij over hun favoriete games aller tijden. Leuk om hen beter te leren kennen en wellicht brengt het je op ideeën om zelf je oude console uit de kast te halen, een emulator te downloaden of die nieuwe console aan te schaffen die al zo lang in je winkelmandje staat. De 5 favoriete games van onze collega Mark:

1. Guild Wars

Guild Wars, mijn eerste MMORPG. Na schooltijd was ik hier dagelijks uren mee zoet, soms wel tot diep in de nacht. Het geen wat Guild Wars zo geweldig maakte voor mij was de community. Er waren 24/7 honderdduizenden mensen online, iedereen stond voor elkaar klaar en mocht je niet door een missie komen, hoefde je enkel in de public chat te vragen en je werd direct door een vol team geholpen. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds op zoek naar een spel dat mij het gevoel kan geven zoals Guild Wars dat heeft gedaan. Heb jij een tip? Laat het me vooral weten!

Cijfer toen: 10/10

Cijfer nu: 6/10 (vanwege de leeggelopen community)

2. The Apprentice

De artstyle is lekker lomp en cartoony, de rare geluiden als je dood gaat, magie en met humor. Kortom wat wil je nog meer? The Apprentice was een van mijn eerste console games, naast Litil Divil, Dragon’s Lair en Link the legend of Zelda, maar persoonlijk vond ik deze ook meteen de moeilijkste. De levels zijn zeer uitdagend en zetten je goed aan het werk. Helaas met spijt moet ik bekennen dat ik deze tot op de dag van vandaag nog niet heb weten uit te spelen.

**noot van de redactie: gelukkig is Mark beter in zijn werk dan in gamen!

Cijfer: 8.5/10

3. Command and Conquer

Je zou wel kunnen zeggen dat ik ben opgegroeid met de Command and Conquer reeks op PC. Een geweldige RTS series waarbij je soms uren kwijt bent. Ieder deel staat sterk op zichzelf. Het geweldige aan deze series is dat ze ook echte acteurs hebben ingehuurd voor hun campagne, de verhalen zijn krankzinnig op een geweldige manier!

Cijfer: 9/10

4. Halo

Een van mijn allereerste shooters. Halo gaf mij het gevoel van avontuur dat ik niet bij eerdere games had gevonden. De epische saga van Master Chief is tot de dag van vandaag nog steeds in ontwikkeling. Vanuit de eerste game waarin je tegen de Covenant en Flood vecht, waar je bij de tweede achter komt dat de Covenant wellicht niet helemaal een kwaadaardig ras is. Binnenkort komt Halo Infinite uit en ben erg benieuwd naar hoe die gaat zijn.

Cijfer: 9/10

5. Doom 2016

They are rage, brutal without mercy. But you. You will be worse. Rip and tear, until it is done… Met Doom 2016 kwam een visueel meesterwerk. De Hack & Slash componenten in de game waren geweldig, de finishes bruut en de muziek op-pompend! Heerlijk om met het verstand op 0, in-game alles kapot te maken.

Cijfer: 9/10

Even bellen? Dan leggen we je graag alles uit zodat je weet wat je van ons kan verwachten.

Begin nu een gesprek!