Van recruiter tot HR-manager

“Na mijn middelbare school ben ik een culturele opleiding gestart waar ik veel bezig was met de podiumkunsten. Ik was heel veel bezig met theater, muziek en dans. Dit hielp me met mijn persoonlijke ontwikkeling; ik leerde om mezelf beter te kunnen uiten.

Na afloop ben ik meer richting social work gegaan. Vroeger wilde ik graag voor de schermen staan maar kwam er al heel gauw achter dat ik me toch heel graag achter de schermen wilde begeven. Mensen helpen om zichzelf te ontwikkelen sprak me enorm aan. Na het behalen van mijn bachelor ben ik gaan werken bij Cygnific. Tijdens m’n studie had ik veel bijbaantjes in de retail, wat ik heel leuk vond. Het was tof om met mensen in contact te staan en om kleding te gebruiken voor zelfexpressie.

Toen ik net was afgestudeerd was ik op zoek naar wat serieuzers, dat werd Cygnific. Daar heb ik me binnen een aantal maanden opgewerkt tot leidinggevende. Daarin hielp ik collega’s veel en was ik betrokken bij escalaties. Toch merkte ik al vrij snel dat ik er tegen een plafond aanliep. Door de dynamiek met mijn team merkte ik dat personeelszaken heel interessant vond en dat het type taken me erg goed lag. Zodoende ben ik uiteindelijk een deelopleiding HRM gestart.

Ik kwam de site van ICTZaakwaarnemer tegen en een van de eerste dingen die ik las was dat ICTZ voor Inclusie staat. Vervolgens las ik ook nog over innovatieve HR-technologie en dacht ik al gauw: ik moet hier solliciteren! Initieel was ik nog wat onzeker omdat ik geen ICT-kennis had, maar dacht, ik probeer het gewoon. Inmiddels al ruim een jaar in dienst en time flies 🙏

Het is wat ik er van had verwacht en meer. Het was mijn insteek om meer te gaan doen qua HR werkzaamheden en sinds een aantal maanden krijg ik ook zeker meer werkzaamheden op mijn bord die goed aansluiten op mijn studie. Ik krijg de ruimte om mijn ideeën en de dingen die ik leer op mijn studie toe te passen. Heel leuk om het bedrijf te kunnen helpen om verder te professionaliseren.

De trips zijn vet. Het zijn, wat mij betreft, niet zo maar reisjes. Je leert elkaar er echt beter kennen. Ik zie graag dat dingen goed geregeld zijn en ik merk op die trips echt dat de zaken goed in elkaar zijn gestoken. Heb echt het idee dat er goed voor het team wordt gezorgd.

De sfeer op werk is super positief en fijn. Heb altijd het idee dat je op elkaar kan bouwen en dat alles bespreekbaar is. Er heerst geen strijd onderling maar we zijn echt een team. Wat ik ook heel fijn vind, en hoop dat het zo blijft naarmate we verder groeien, is dat er niet echt sprake is van een hiërarchie. Maarten en Hessel zitten niet in een apart hokje. Iedereen zit lekker door elkaar en je kan altijd overal terecht met vragen. Dat maakt het werken heel prettig.”

 

 

Tijd voor de eerste stap: plan je kennismaking hieronder in!

Digitale kennismaking boeken