Onze ICT vacatures

Systeembeheerder vacatures

Ben jij de eerste die mensen vragen om hulp als het om computers gaat? Weet jij alles over virtualisatie, systeembeveiliging en het oplossingen van systeemstoringen? Dan ben jij de systeembeheerder waar wij op zoek naar zijn!

Lucas Kastelein

Lucas Kastelein

Jouw recruiter

Systeembeheerder

IconAmsterdam Icon €2750,- en €4500,- p/m Icon 40 uur per week

Nieuwe vacature

Bekijk nu
Open filters ⤵
Filters
Afstand
Categorie
Opleiding
X Reset filters

Bij ICTZaakwaarnemer zijn wij altijd op zoek naar de beste mensen voor onze vacatures. Door ons grote bestand aan vacatures, kun jij straks als systeembeheerder aan de slag bij een werkplek die volledig bij je past. Dus ben jij de ICT’er die op zoek is naar een uitdaging als systeembeheerder? Check dan snel onze vacatures!

Wat doet een systeembeheerder?

Als systeembeheerder overzie en onderhoudt jij de ICT-infrastructuur van een bedrijf. Zitten je collega’s met een technische complicatie met betrekking tot de infrastructuur? Dan kun jij dit zonder moeite oplossen. Doordat veel bedrijven een complexere IT-infrastructuur krijgen, zijn specialisten zoals jij harder nodig.

Daarnaast draagt een systeembeheerder de verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van de IT infrastructuur die aanwezig is binnen het bedrijf. Ook dien je alle systemen en software up-to-date te houden zodat alles goed blijft werken. Storingen en technische problemen moeten door de systeembeheerder worden verholpen. Je zit in deze functie dus nooit stil. Het leuke aan het werk als systeembeheerder is dat het heel divers kan zijn. Elke server, zoals Windows, werkt weer op een andere manier en ook kun je aan de slag met taken zoals virusbescherming. Door te bepalen waar je interesses liggen, kun jij straks als systeembeheerder aan de slag in de functie die bij jou past.

Wat is het salaris van een systeembeheerder?

Het salaris van een systeembeheerder is afhankelijk van ervaring, opleiding en hoeveel uur je per week aan de slag gaat. In Nederland ligt het gemiddelde bruto maandsalaris ongeveer op de € 3000 euro per maand. Ben je meer ervaren en heb je je volledig ontwikkelt als systeembeheerder? Verwacht dan een bruto maandsalaris wat kan oplopen tot ongeveer € 5.000 euro per maand voor de echte seniors.

Hoe word je systeembeheerder?

Om aan de slag te gaan als systeembeheerder, heb je een passende opleiding in de richting van ICT nodig. Je kunt dit doen door middel van een mbo of een hbo-opleiding. Wanneer je systeembeheerder wilt worden en je doet mbo, dan kun je het beste de route netwerk-of systeembeheer volgen. Je zult dan starten als servicedeskmedewerker waaruit je later doorgroeit tot systeembeheerder. Doe je hbo en wil je systeembeheerder worden? Dan is een opleiding zoals informatica geschikt.

Wanneer je een studie hebt afgerond om systeembeheerder te worden, hoef je natuurlijk nog niet te zijn uitgeleerd. Wanneer je aan de slag gaat via ICTZaakwaarnemer, zijn er nog talloze groeimogelijkheden. Zo kun je extra certificaten halen om je te specialiseren in bepaalde software of programma’s. Neem bijvoorbeeld ITIL-certificaten, of specifieke diploma’s zoals MD-100.

Aan de slag als systeembeheerder via ICTZaakwaarnemer

Wil jij aan de slag als systeembeheerder via ICTZaakwaarnemer? Dan komen daar, naast een baan die bij je past, nog enkele voordelen bij kijken. Zo kun je bij ons rekenen op:

Zie jij het wel zitten om je handen uit de mouwen te steken en als systeembeheerder aan de slag te gaan? Ga op zoek naar de juiste vacature voor jou of neem contact met ons op! Wij kunnen namelijk iedereen helpen om aan de slag te gaan als ICT-specialist.

Even bellen? Dan leggen we je graag alles uit zodat je weet wat je van ons kan verwachten.

Begin nu een gesprek!