Vrouwen in de ICT

In de ICT vinden we nog maar weinig vrouwen. Zonde, want de ICT is de meest kansrijke sector. Naast mooie uitdagingen biedt ICTZaakwaarnemer bijvoorbeeld de beste voorwaarden, groeimogelijkheden en kosteloze bijscholing. Als vrouw aan de slag in de ICT? Onze recruiters, Trevor, Lucas, Jamilla en Marilse, maken graag kennis!

Vrouwen in de ICT

Wij leren jou graag beter kennen

We doken de onderzoeken in, spraken met drie van jouw mogelijk nieuwe vrouwelijke ICT-collega’s en trokken zo enkele conclusies. Wil jij net als onze rolmodellen een succesvolle carrière in de ICT? Met doorgroei mogelijkheden en baanzekerheid? Let us know! We zullen je met open armen ontvangen, net zoals we bij Rosa, Ilse en Isabel deden.

Ben jij als vrouw op zoek naar een baan in de ICT? Nice! Wij leren je graag beter kennen. Hoewel steeds meer vrouwen hun weg naar een baan in de ICT vinden, blijft de verdeling tussen mannen en vrouwen in de ICT nog erg scheef. Snap jij waarom?

Solliciteer op jouw favoriete vacature!

Ontmoet Isabel: een van onze vrouwelijke ICT specialisten

Ontmoet Isabel: een van onze vrouwelijke ICT specialisten. Benieuwd welke vrouwelijke ICT specialisten al bij ons werken? Isabel deelde vol enthousiasme een update met haar LinkedIn-volgers:

“Vandaag alweer anderhalve maand werkzaam bij een advocatenkantoor op de Zuidas als Expert IT Systems and Devices. Ontzettend leuk en natuurlijk mijn detachering #ICTZaakwaarnemer: bedankt!”

Dit soort berichten komen we jammer genoeg nog maar heel weinig tegen. Zonde, want vrouwen zoals Isabel zijn ontzettend enthousiast over hun baan in de ICT.

Hoe zij haar ICT-carrière bij ICTZaakwaarnemer begon? Haar vriendin Rosa ging haar al voor en was zo enthousiast dat ze Isabel liet kennismaken met de ICTZaakwaarnemer.

Cijfers over vrouwen in de ICT

We gaan er tot nu toe stellig vanuit dat weinig vrouwen in de ICT werken, maar klopt dat gegeven wel? Tijd om de cijfers erbij te pakken.

Volgens de factsheet van het UWV over de ICT-arbeidsmarkt uit 2019 hebben vrouwen slechts een aandeel van 14% in de branche. Expertisecentrum over ICT pr-eDICT deed recenter onderzoek. Dit laat zien dat de afgelopen jaren het aandeel vrouwen in de ICT relatief groeit. In 2020 werkten volgens hun onderzoek 6,5% meer vrouwen in de ICT dan een jaar eerder. Het totale aandeel steeg daarmee naar 18,5% van het totale aantal ICT’ers. Hoeveel vrouwen dit omgerekend zijn? Zo’n 100.000. Hiermee is landelijk gezien nog niet 1 op de 5 ICT’er een vrouw. Het aandeel vrouwen in de ICT groeit dus, maar het is in verhouding nog veel te weinig.

OP ZOEK NAAR WERK

Vacatures

Alle vacatures
Hilversum
ICT Servicedesk medewerker / Werkplekbeheerder

ICT Servicedesk medewerker / Werkplekbeheerder MBO 4-niveau, bij voorkeur in een IT-gerelateerd vakgebied Noord-Holland 36-40 uur per week Direct solliciteren Vind je de rol interessant maar voldoe je niet aan […]

IconHilversum Icon MBO/HBO Icon €2400,- en €3000,- p/m Icon 40u p/w
Marilse van Elsen
Marilse van Elsen
Jouw recruiter
Bekijk de vacature
Zoetermeer
Functioneel beheerder

Functioneel Beheerder HBO-diploma in een relevant vakgebied Zoetermeer 36-40 uur per week Vind je de rol interessant maar voldoe je niet aan alle eisen? Geen probleem! Solliciteer toch, we maken […]

IconZoetermeer Icon Icon €2750,- en €3500,- p/m Icon 40u p/w
Marilse van Elsen
Marilse van Elsen
Jouw recruiter
Bekijk de vacature
Utrecht
Cloud Specialist

36-40 uur HBO/WO-diploma in een relevant vakgebied Zuid-Holland Direct solliciteren Vind je de rol interessant maar voldoe je niet aan alle eisen? Geen probleem! Solliciteer toch, we maken graag kennis […]

IconUtrecht Icon HBO/WO Icon €2750,- en €3400,- p/m Icon 40u p/w
Marilse van Elsen
Marilse van Elsen
Jouw recruiter
Bekijk de vacature
Eindhoven
Systeembeheerder

We zoeken een getalenteerde professional om ons team te versterken. Als Systeembeheerder werk je samen met toegewijde collega's aan het optimaliseren van het fundament voor toekomstige groei. Je bent verantwoordelijk […]

IconEindhoven Icon HBO Icon €3000,- en €4500,- p/m Icon 40u p/w
Marilse van Elsen
Marilse van Elsen
Jouw recruiter
Bekijk de vacature
Oosterhout
ICT Support Specialist – 2e/3e Lijns

Ben jij een enthousiaste ICT-professional met minimaal 2 à 3 jaar ervaring in 2e of 3e lijns helpdesk, een vleugje projectervaring, en heb je een passie voor netwerken? Dan is […]

IconOosterhout Icon MBO/HBO Icon €2700,- en €4500,- p/m Icon 40u p/w
Marilse van Elsen
Marilse van Elsen
Jouw recruiter
Bekijk de vacature
Helmond
AFAS Consultant

Bij ons staat jouw authentieke bijdrage aan de organisatie centraal. Naast aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden wij een unieke organisatiecultuur. Word lid van een gepassioneerde groep mensen die hard werkt maar ook […]

IconHelmond Icon Icon €3000,- en €6500,- p/m Icon 40u p/w
Marilse van Elsen
Marilse van Elsen
Jouw recruiter
Bekijk de vacature
Naaldwijk
Systeembeheerder

Wij zoeken een: Systeembeheerder! Onze klant is een vooraanstaande speler op het gebied van IT-dienstverlening in Zuid-Holland. Met een rijke geschiedenis van meer dan 25 jaar streven wij naar duurzame […]

IconNaaldwijk Icon MBO/HBO Icon €2300,- en €3000,- p/m Icon 40u p/w
Marilse van Elsen
Marilse van Elsen
Jouw recruiter
Bekijk de vacature
Rhenen
Allround Systeembeheerder

Wat doe je als Allround Systeembeheerder – IT Security Focus? In deze uitdagende rol ben je verantwoordelijk voor een optimale beveiliging en werking van IT-systemen. Je richt je op Security-aspecten […]

IconRhenen Icon MBO/HBO Icon €3100,- en €4500,- p/m Icon 36u p/w
Marilse van Elsen
Marilse van Elsen
Jouw recruiter
Bekijk de vacature

Wat vinden zijzelf?

Wij vinden de mening van onze eigen vrouwen in de ICT enorm belangrijk. Daarom gaan we graag het gesprek aan! Zo spraken onze accountmanagers; Jacky en Elke met twee van onze vrouwelijke IT-specialisten om te kijken wat zij van werken in de ICT vinden. Hun bevindingen? Die vind je hier!

Stel je vraag via whatsapp

Elke (accountmanager) in gesprek met Rosa

E: “Wat is het leukste wat je hebt gedaan tot nu toe?”

R: “Het leukste was om naar het datacenter te gaan binnen het bedrijf van mijn opdracht. Daar heb ik alle nieuwe bekabeling gedaan en alle nieuwe servers geïnstalleerd. Was heel erg leerzaam!

E: “En hoe ziet jouw team er bij zo’n opdracht gemiddeld uit?”

R: “Ik heb hele leuke collega’s: zowel jong als oud. Maar toch een hele goede band samen. Ontzettend tevreden over!”

E: “Werken bij ICTZaakwaarnemer bevalt dus goed?”

R: “Vanaf de eerste dag was ik al gelijk verkocht. Alle werknemers die ik heb ontmoet zijn heel leuk en helpen me zo goed. En ik voel me hier totaal geen nummertje. Ik voel me helemaal thuis.”

Jacky (accountmanager) in gesprek met Ilse

J: “Ilse, jij bent bijna een veteraan bij ICTZaakwaarnemer en kwam uit een hele andere branche: die van de verzorging. Kan ik hieruit opmaken dat je het naar je zin hebt?”

I: “Ik ben inderdaad als een van de eerste begonnen en heb het ontzettend naar mijn zin. Het voelt echt als een familieband. Veel meer dan dat het puur de zakelijke kant op gaat. Mijn groei is enorm. Van supportmedewerker tot werkplek- en applicatiebeheerder. Op elke opdracht doe je telkens weer zoveel kennis op.”

J: “Tof! Hoe ben je zo gegroeid als IT’er?”

I: “Met intensieve trainingen. Waarbij ik onder andere CRM-systemen helemaal in ga. Hiermee heb ik enorm veel geleerd. Het is soms intensief, maar ontzettend leerzaam en leuk. Zo heb ik bij een opdracht met een klein team een hele servicedesk opgebouwd!”

J: “En waar sta je dan in drie jaar hoop je?”

I: “Wil dan technische data-consultant worden in SAP-systemen. Mooi als daar een passende opdracht voor zal binnenkomen.”

J: “Hier zal ICTZaakwaarnemer alles aan doen!”

Kunnen wij je helpen?

Doen waar je goed in bent, daar geloven wij in bij ICTZaakwaarnemer. Het is onze missie te zorgen dat jij gelukkig wordt met je nieuwe baan; bij welke opdrachtgever dan ook. Daarbij doen wij er uiteraard alles aan dat jij je zo veilig mogelijk voelt op je werkplek. Als vrouw aan de slag in de ICT? Graag! Neem zeker contact op met een van onze recruiters, zoals de altijd gezellige Naomi of ongekend spontane Lucas.

 • Deel 1

  We starten het traineeship met een bootcamp van 2 weken. Je volgt online en klassikale trainingen en leert de basics van IT begrijpen.

 • Deel 2

  Je start als ICT’er bij een van onze toonaangevende opdrachtgevers om praktijkervaring op te doen. Het hele team van ICTZaakwaarnemer staat ondertussen voor je klaar wanneer je met vragen zit. We got you!

 • Deel 3

  Dankzij de technische kennis en praktijk ervaring die je hebt opgedaan mag je je nu een echte ICT-specialist noemen! Tijd om je verder te ontwikkelen in de richting die het beste bij je past. Je kan lekker door met certificaten behalen en je ontwikkeling.

 • Deel 4

  Je hebt nu een fantastische basis en kan alle kanten op! Tijd om je te verder door te ontwikkelen in de richting van jouw keuze. Security, incident management of cloud bijvoorbeeld. 82% van onze ICT’ers heeft het zo goed naar de zin bij de opdrachtgevers dat zij er in vaste dienst treden na afloop van het project. De overige 18% blijft gezellig bij ICTZaakwaarnemer werken totdat hun droombaan voorbijkomt.

Even bellen? Dan leggen we met liefde alles uit zodat je weet wat je kan verwachten.

Begin nu een gesprek!