Op een efficiënte en effectieve manier de gebruikers ondersteunen bij het gebruik van IT-services
Geplaatst door Hessel Mudde op 2 juni 2022
Neem contact op met Hessel Mudde:
Gister heeft u in het F.D. kunnen lezen over de moeite die werkgevers hebben met het behoud van hun personeel, dat steeds heviger wordt. Maar liefst 88% van de Nederlandse organisaties heeft last van wervingsproblemen. Veel werkgevers hebben het behoud van hun personeel gedurende de pandemie verwaarloosd. Consultant Berenschot, uitgeverij Performa en Afas Software constateren uit hun jaarlijkse onderzoek onder HR-directeuren dat werknemers op de steeds krappere arbeidsmarkt sneller vertrekken.
‘Tijdens de pandemie bleef iedereen op z’n plek zitten’, aldus Hans van der Spek, manager kenniscentrum HCM bij Berenschot. ‘Nu lijkt de macht wat meer in handen te liggen van de werknemer, die ondanks onzekere economische omstandigheden bereid is om van baan te wisselen. Deze beweging tekent zich vooral af bij de mensen die in de productie, operations en de ICT werkzaam zijn.’
Massale uittocht
Van een massale uittocht van personeel, zoals in de Verenigde Staten, is in Nederland geen sprake, maar volgens Van der Spek ervaart bijna de helft van de werkgevers op de krappe arbeidsmarkt moeite met het behoud van medewerkers. Vorig jaar had nog maar 21% hier last van. En hoewel uitkeringsinstantie UWV dinsdag voorspelde dat het aantal vacatures volgend jaar weer met 7% zal dalen, vrezen de hr-directeuren dat het in 2023 nog lastiger zal worden om mensen vast te houden. 58% voorziet problemen met het vasthouden van medewerkers.
Daardoor verschuift de aandacht van hr-afdelingen weer naar het pamperen van bestaand personeel, zo blijkt. Het binden en zich thuis laten voelen van medewerkers stijgt van plek zeven naar plek vier op de prioriteitenlijst. Voor de pandemie stond het op de vijfde plaats.
De oplossing van ICTZaakwaarnemer
Al sinds het begin van ons bestaan zorgen wij voor een balans tussen baan en brein bij al onze ICT’ers. Dankzij het innovatieve Brainsfirst Assessment (cognitief assessment o.b.v. 4 games) kennen wij de sterke- en zwakke punten van elke ICT’er. Onze recruiters brengen ook de persoonlijke voorkeuren van elke kandidaat in kaart. Werkt iemand bijvoorbeeld het liefst in een grote internationale omgeving, of liever in de MKB-sfeer?
Vervolgens nemen onze account managers de brein profielen en persoonlijke voorkeuren van elke kandidaat mee in overweging bij het zoeken naar opdrachten. Het is immers zo dat iemand het naar zijn zin zal hebben wanneer hij/zij zijn sterke punten zoveel mogelijk kan benutten op de werkvloer. Doen waar je goed in bent maakt gelukkig!
Deze werkwijze zorgt voor meer werkgeluk en beter behoud van uw ICT’ers. Doordat onze recruiters zich 24/7 focussen op het zoeken, vinden en binden van goede ICT-specialisten, hebben we altijd bekwame professionals beschikbaar in uw regio. Zij zijn beschikbaar o.b.v. detachering en deta-vast, waarbij de professional na x-aantal uur kosteloos bij u in vaste dienst kan treden.